Østdanske langbanemesterskaber 2012

Traditionen tro lagde Ballerup svømmehal til årets Østdanske langbanemesterskaber. Stævnet indgår i forberedelserne til de danske langbanemesterskaber, som afvikles til sommer – og derfor er svømmerne ikke nedtrappede. Tværtimod er svømmerne ret tunge. Det forhindrede dog ikke svømmerne i at levere en række rigtig gode resultater.


I alt vandt Gi40Hermes svømmerne 14 medaljer, fordelt på 2 guld, 5 sølv og 7 bronze, og 35 gange var klubben repræsenteret i finalerne.

Det vigtigste ved dette stævne er at teste nogle af de tekniske eller taktiske ting af, som svømmerne arbejder med til træning. Fokus for alle svømmerne har i denne periode været at svømme med færre armtag – og dermed længere armtag. Det lykkedes for rigtig mange af svømmerne at overføre dette til konkurrenceløb ved dette stævne. Men der mangler dog meget endnu, så det er godt, at der stadig er 4 måneder til DM.

Af særligt gode præstationer skal nævnes Anna Fixdahl, som svømmede nye personlige rekorder i alle sine løb – og kvalificerede sig til DM i 50 og 100 bryst. Maria Grandt og Alberte Sara Cornelius var også rigtig godt svømmende og er nu begge i betragtning til at blive udtaget til de Nordiske Årgangsmesterskaber.


De 14 medaljer blev vundet af:
Julie Leth-Espensen: Guld i 200 bryst, sølv i 400 IM og 200 IM
Mathilde Huss-Hansen: Guld i 1500 fri, sølv i 800 fri, bronze i 400 IM
Olivia Ane Frey: Sølv i 50 bryst og i 200 bryst
Mathias Hvid: Seniorbronze i 800 fri, junior bronze i 800 fri, 400 fri, 400 IM og 200 IM
Pigernes holdkap: bronze i 4x200 fri. Holdet bestod af: Julie Leth-Espensen, Mathilde Huss-Hansen, Miriam Stupak Møller og Matilde Zaggai.