Røven af 4.division

Kære svømmere og forældre i GI40Hermes elite

Dansk Svømmeunion har nu endelig afgjort at vi bliver placeret i 4. division. Nyheden er gemt lidt væk på Svøm hjemmeside, men læs den her.

Afgørelsen kommer efter et forløb på ikke mindre end halvandet år, hvor der ikke har været klarhed om vores DHM skæbne. I mellemtiden nåede vi at få en tredjeplads i 1. division og dermed beviste vi, hvor vi hører hjemme. Derfor må afgørelsen på alle mådes siges at tilhøre røven af 4. division.


Når vi alligevel ikke gør mere ved sagen og accepterer afgørelsen, er det fordi vi nu har brugt mere end et år på denne sag. For bestyrelsen, eliteudvalg, trænere og svømmerne har denne sag fyldt praktisk som mentalt. Og det ønsker vi at stoppe nu, så vi kan komme videre og koncentrere os om vores fremtid.

Desuden er afgørelsen truffet af Svøm i forlængelse af afgørelsen i DIFs appeludvalg. En afgørelse hvor stemmerne 3-2, ikke traf beslutning til vores fordel. Vi har altså haft sagen i den højeste danske idrætslige retsinstans, hvilket vægter tungt i forhold til at gøre mere ved sagen.

Det kan dog personligt ærgre mig, at de juridiske principper vægter højere end den sportslige fornuft. I denne sag har juraen nu ført til, at der ved det kommende DHM bliver en ledig plads i svømmeligaen, mens vi skal svømme 4. division. Det giver ingen som helst sportslig mening.

Jeg finder dog lidt trøst i, at Svømmedanmark viser sympati overfor den situation vi nu er endt i. Se bl.a. kommentarerne på Swimnews og indlægget på Simma.

Så selvom den juridiske del af sagen stopper her, er det sidste ord forhåbentlig ikke sagt. Jeg vil i hvert fald gøre mit til at debatten fortsætter, således at man i Svømmedanmark måske fremover kunne holde lidt mere på sin fornuft og lidt mindre på sin ret.

/Allan Nyhus
Formand GI40Hermes