Mathilde Huss hentede sølv og bronze ved de Nordiske mesterskaber

For første gang har der her i weekenden været afholdt Nordiske Mesterskaber for ”pre-seniorer” – hvilket dækker over de første 3 år af seniortiden. Mesterskaberne blev afviklet sammen med de Nordiske juniormesterskaber i Reykjavik på Island. Fra Gi40Hermes var Mathilde Huss-Hansen kvalificeret – og Matilde gjorde en rigtig fin figur.

I Mathildes primære løb – 800 fri – blev det til en sølvmedalje i tiden 8.49,31 – lige knap 0.5 sekund over hendes bedste tid. I 400 IM forbedrede Mathilde sin tid fra de danske kortbanemesterskaber med 2 sekunder til tiden 4.54,86 og vandt dermed en bronzemedalje. Herudover svømmede Mathilde en 5. plads hjem i 400 fri.

Mesterskabet er tænkt som en mulighed, hvor de seniorsvømmere, der ligger lige uden for de allerbedste har mulighed for at indhente international erfaring, og forhåbentligt komme et skridt tættere på seniorlandsholdstruppen og dermed udtagelse til EM eller VM. Mathilde har helt sikkert fået lidt mere ballast med i bagagen oven på dette mesterskab til det kommende års arbejde mod at opnå en international kvalifikation. Ovenpå et travlt efterår med både DM og NM venter der nu Mathilde et par lette uger, før det atter går løs igen i det nye år.

Billederne er taget af Lars Stendys (holdleder ved Mesterskaberne)