Julie tilbage i forrygende form og Huss kvalificeret til Nordiske Mesterskaber

De to frontfigurer i Gi40Hermes Julie Leth-Espensen og Mathilde Huss-Hansen vandt begge medaljer ved DM på kortbane i Thisted. Mathilde kvalificerede sig også til de Nordiske seniormesterskaber.

Julie Leth-Espensen har det sidste års tid kæmpet rigtig meget med overtræning og astma, og i denne tid har resultaterne været et stykke fra hendes bedste niveau. Men ved DM i Thisted kom der atter skub i resultaterne. Ny personlig rekord 400 IM sikrede Julie en flot sølvmedalje – ikke langt fra kvalifikationstiden til EM på kortbane. I 200 fly vinder Julie også en sølvmedalje, og i 200 bryst var Julie atter tilbage på sit gamle niveau og her blev det til en flot bronzemedalje. I 200 IM svømmede Julie ligeledes i ny PR, men ender desværre på en ærgerlig 4. plads.
Mathilde Huss-Hansen svømmede en rigtig god 800m fri og vandt her en bronzemedalje og kvalificerede sig til de Nordiske mesterskaber, som afvikles på Island d. 9.-11. december. Mathilde svømmer en 5. plads hjem i 400 im, en 7. plads i 200 fly og en 5. plads i 400 fri.
Olivia Ane Frey skiftede til fra Gentofte til Gi40Hermes efter sommerpausen, og Olivia har været rigtig hurtig til at adaptere den nye træningsform. Olivia svømmede nye personlige rekorder hjem i alle tre brystsvømningsløb, hvor hun ligeledes var i finalerne i alle 3. Det bliver rigtig spændende at følge Olivias udvikling, når det i foråret og sommeren bliver tid til langbanemesterskaber igen, her er Olivia endnu stærkere end på kortbane.
Mathias Hvid markerede sig rigtig godt ved juniormesterskaberne. Bedste placering blev en 6. plads, opnået i 400 fri. Mathias sætter nye personlige rekorder i 200 fri, 100 fly, 400 IM, 50 fri og 200 IM. Et rigtig godt mesterskab af Mathias.
Af andre gode præstationer skal nævnes Miriam Stupak Møllers 50 fri. Her kommer Miriam for første gang under 28 sekunder med tiden 27,86. DM-debutanten Anja Rytter Hansen svømmer et rigtig godt mesterskab med nye personlige rekorder i 3 af sine 4 løb. Anja svømmer blandt andet en flot 50 ryg i tiden 31,89. I det lange crawlløb – 1500 fri – svømmede Amanda Sandager sig til den noget ærgerlige, men flotte 4. plads, og Isabel Brylov til en 5. plads. Isabel svømmede endvidere nogle fornemme rygcrawlløb med ny personlig rekord 2 gange i 200 ryg.
Matilde Leth-Espensen og Victor Ludvigsen har gennem det seneste år været noget fra vanligt niveau, men begge svømmede sig helt tilbage på deres tidligere niveau. Rigtig godt at se dem tilbage.
Samlet set blev det til 4 medaljer, en international kvalifikation og en forbedringsprocent på ca. 40. Det blev til et mesterskab med mange fine elementer, men også en del ærgerlige løb – som nemt kunne have givet svømmerne medaljer eller nye personlige rekorder. Svømmerne er allerede tilbage i bassinet, formen skal holdes ved lige henover december, så alle er klar til den kommende sæson.