Oktober - en måned med fuld knald

Traditionen tro byder denne måned på mange spændende aktiviteter for konkurrencesvømmerne i Gi40Hermes. Alle holdene skal i aktion i løbet af måneden.

Den første weekend bød på både Minturnering Kreds 1, FUNdamental 1 og en samling for de svømmere, der er udtaget til landsholdet for årgangssvømmere.

Ved Miniturneringen blev det til en flot sølvmedalje til svømmerne - kun 3 point efter VAT CPH. Det tegner til at blive en rigtig spændende dyst mellem de to københavnske hold. Holdet fra Gi40Hermes bestod af: Lea Alberte Olsen, Christine Greisen, Mathilde Hager, Nina Leisted Bertelsen, Giano Grillo, Mads Christian Sandager, Nicolai Vive Rasmussen, Emil D. Nielsen og klubbens nyeste svømmer Frederik Galving.

FUNdamentalsturneringen blev skudt i gang i Damsøbadet med en stribe af flotte præstationer. Turneringen er en del af klubbens talentudviklingsprogram, og er for Aspirantholdet, Talentholdet og Årgang 2. Her er der fokus på teknisk udvikling og på lysten til at konkurrere i mange forskellige elementer. Alle svømmerne klarede den tekniske prøve, og alle fik et flot teknikdiplomer med hjem. Og det er det allervigtigste. Alle resultaterne kan findes her på hjemmesiden.

7 af klubbens talentfulde årgangssvømmere kvalificerede sig ved sommerens danske årgangsmesterskaber til Årgangslandsholdet - også kaldet iTUP-årgang. Denne weekend bød på den første af årets samlinger, og her var ikke færre end 65 svømmere fra hele landet samlet i Esbjerg. Fra Gi40Hermes var Timon Wedekind, August Willems, Victor Bødker, Isak Lichi, Alberte Sara Cornelius, Maria Grandt og Rikke Dehn udtaget. De fik på denne samling rigtig gode muligheder for at lære andre svømmere at kende, at få en masse spændende input og ikke mindst at se hvordan andre af landets dygtige unge svømmere træner. Weekenden bød blandt andet på 2000m crawl-test, forskellige målinger af kroppen og en test i at flyde. Både jeg og Jason deltog som trænere - og med mere end 20 trænere samlet - så fik vi naturligvis også input med hjem.

Den kommende weekend byder på et af klubbens største arrangementer - nemlig Spar Nord Cup i Frederiksberg Svømmehal. For første gang i mange år ligger stævnet placeret således at langt de fleste af klubbens egne svømmere kan deltage. Det vil sige, at klar i Frederiksberg Svømmehal står både Eliteholdet, Årgang 1, Årgang 2 og Talentholdet. Hertil omkring 200 svømmere fra andre sjællandske svømmere. Jeg er overbevist om, at det bliver en weekend med masser af flotte resultater og højt humør. I er alle velkomne til at komme ud og kigge og heppe.

I efterårsferien drager Eliteholdet, Årgang 1 og Årgang 2 på tværs af landet - til Esbjerg. Vi skal på årets første træningslejr. Esbjerg er et supergodt sted til træningslejre, hvor både svømmehallen og maden er helt i top. Der vil uden tvivl blive tilbagelagt en masse meter i bassinet, arbejdet en masse på land - og så vil der naturligvis også blive hygget rigtig meget mellem svømmerne.

På Talentholdet udnytter de også, at de har lidt mere tid til rådighed i Efterårsferien - de afholder nemlig en minitræningslejr i Damsøbadet.

Inden oktober når at slutte helt, vil der atter være stævner på programmet. Den sidste weekend byder nemlig også på stævner. Eliteholdet skal svømme med om de sjællandske mesterskaber, ved Region Øst-kortbane. Mens Årgang 1 dyster om kravtider ved Dualmeet mod VAT CPH.

Gi40Hermes indleder altså efteråret med et hav af spændende aktiviteter. Til alle svømmere, trænere og forældre skal der herfra lyde et rigtig god fornøjelse!

Med sportslig hilsen
Nanna Grønbæk
Cheftræner